Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Plug-in
Plug-in
 »
 
 
 
 
 

s Avonds
s Avonds
"De verhalen in Kroondomein zijn zeer divers. Zo wordt in 'Briefjes' op onderkoelde wijze verslag gedaan van de aversie van een jonge onderwijzeres tegen haa... »
 
 
 
 
 

Alles is gekleurd
Alles is gekleurd
Wat bezielde de vrouw die haar lippen rood stiftte en in een museum in Frankrijk een volmaakt wit schilderij een kus gaf? Hoe voelt het om op een wolk te sta... »
 
 
 
 
 

Verzamelde gedichten
Verzamelde gedichten
Joost Zwagerman (1963-2015) was romancier, essayist, columnist, maar in de eerste plaats dichter. Verzamelde gedichten omvat al zijn gepubliceerde bundels in... »
 
 
 
 
 

Eenvoud
Eenvoud
 »
 
 
 
 
 

De schaamte voor links
De schaamte voor links
'Ik ben van de leeftijd om veel herinneringen te hebben aan de hoogtij-jaren van wat je het linkse chauvinisme kunt noemen,'schrijft Joost Zwagerman in De sc... »
 
 
 
 
 

De buitenvrouw
De buitenvrouw
'Een roman die erom schreeuwt herlezen te worden in deze tijd van vernieuwd kleurbewustzijn. Zwagerman combineert het kleinburgerlijke met het literaire, het... »
 
 
 
 
 

De ontdekking van de literatuur
De ontdekking van de literatuur
Samengesteld en ingeleid door Joost Zwagerman

Het vermaarde New Yorkse literaire tijdschrift <i>The Paris Review</i> heeft sinds de oprichting in de jaren v... »
 
 
 
 
 

Hollands welvaren
Hollands welvaren
De trivialisering van de landspolitiek. Hoe het onderwijs kapot werd gemaakt. De 'staatsbegrafenis' van AndrĂ© Hazes. De doodsbedreiging als nationale volkss... »