Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Door eigen hand
Door eigen hand
Ieder jaar proberen in Nederland meer dan dertigduizend mensen zich van het leven te beroven. Bij circa vijftienhonderd mensen slaagt die poging. Dat zijn me... »
 
 
 
 
 

Oudenier haakt in
Oudenier haakt in
"De verhalen in Kroondomein zijn zeer divers. Zo wordt in 'Briefjes' op onderkoelde wijze verslag gedaan van de aversie van een jonge onderwijzeres tegen haa... »
 
 
 
 
 

De keuze van Joost Zwagerman
De keuze van Joost Zwagerman
'Stilte is als ademhalen' Veel kunstenaars hebben geprobeerd de geluidloosheid, rust en vredigheid van stilte te verbeelden. Schrijver en essayist Joost Zwa... »
 
 
 
 
 

In het wild
In het wild
In zijn vorige essaybundel <i>Collega's van God</i> speurde Joost Zwagerman met grondige kennis van zaken het levendige traject af tussen 'hoge' en 'lage' cu... »
 
 
 
 
 

NU
NU
 »
 
 
 
 
 

Opname
Opname
 »
 
 
 
 
 

Zes sterren
Zes sterren
Siem Merkelbach is de oprichter en hoofdredacteur van Goedemorgen, een florerend tijdschrift over hotels in Nederland. Veel om het lijf heeft het blad niet, ... »
 
 
 
 
 

De XXste Eeuw
De XXste Eeuw
Aan de hand van de indrukwekkende verzameling van het Gemeentemuseum Den Haag brengt dit boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstel... »
 
 
 
 
 

De ontdekking van de literatuur
De ontdekking van de literatuur
Samengesteld en ingeleid door Joost Zwagerman.Het vermaarde New Yorkse literaire tijdschrift The Paris Review heeft sinds de oprichting in de jaren vijftig e... »