Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Duel
Duel
 »
 
 
 
 
 

De wereld is hier
De wereld is hier
Een keuze uit het beste werk van Joost Zwagerman, door hem zelf geselecteerd. Zijn poëzie wordt gekenmerkt door ongebreidelde, bezwerende, koortsachtig, vir... »
 
 
 
 
 

Americana
Americana
‘Wat Zwagerman denkt en weet, wil ik ook denken en weten,’ zei Peter Buwalda bij de verschijning van <i>Americana</i> – Zwagermans bejubelde magnum opu... »
 
 
 
 
 

Cahier T
Cahier T
 »
 
 
 
 
 

Het wilde westen
Het wilde westen
<i>Het wilde westen</i> is een compacte kroniek die begint op de valreep van 2000 en eindigt na de verkiezingen van 2003, met als brandpunt natuurlijk 'revol... »
 
 
 
 
 

Vals licht
Vals licht
'Alles moest geheim blijven. Simon loog tegen familie en vrienden. Hij kon niemand vertellen waar en hoe hij Lizzie Rosenfeld had ontmoet. Simon Prins, stude... »
 
 
 
 
 

De stilte van het licht
De stilte van het licht
'Hij sprak zonder cynisme, maar met pure hartstocht en geestdrift over kunst. God, wat heeft Zwagerman ons veel geleerd.'- Matthijs van Nieuwkerk Soms horen ... »
 
 
 
 
 

De briefjesschrijver
De briefjesschrijver
"De verhalen in Kroondomein zijn zeer divers. Zo wordt in 'Briefjes' op onderkoelde wijze verslag gedaan van de aversie van een jonge onderwijzeres tegen haa... »
 
 
 
 
 

Americana
Americana
Americana is het magnum opus van Joost Zwagerman, voor zover het om zijn non-fictie gaat. In het boek worden alle stukken verzameld die Joost in de loop der ... »