Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het hout
Het hout
Het hout van Jeroen Brouwers geeft een indringend beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de verontwaardiging en frustratie o... »
 
 
 
 
 

Oefeningen in nergens bij horen
Oefeningen in nergens bij horen
de schrijver en filosoof Jean Amery 1912-1978 »
 
 
 
 
 

De zondvloed
De zondvloed
Binnen het imposante oeuvre van Jeroen Brouwers geldt ‘De zondvloed’ volgens critici als zijn belangrijkste roman. ‘De zondvloed’ vertelt het verhaal... »
 
 
 
 
 

Winterlicht
Winterlicht
In de roman Winterlicht worden de nadagen beschreven van de schrijver en fotograaf van wolken Jacob Voorlandt. Deze stelt zijn leven in dienst van de literat... »
 
 
 
 
 

Cliënt E. Busken
Cliënt E. Busken
Cliënt E. Busken zit vastgegord in zijn rolstoel op de gesloten afdeling van een instelling waar hij tegen zijn zin verblijft en denkt, piekert, maalt en be... »
 
 
 
 
 

Sisyphus' bakens
Sisyphus' bakens
Is de Prijs der Nederlandse Letteren van de Nederlandse Taalunie werkelijk de meest prestigieuze onderscheiding in het Nederlands taalgebied? Jeroen Brouwers... »
 
 
 
 
 

Tune Up!
Tune Up!
 »
 
 
 
 
 

Het is niets
Het is niets
Het is niets: een leefwereld als mozaïek van herinneringen, stemmingen. Ontmoetingen, gesprekken, invallen, leesindrukken en commentaren. De toon van dit bo... »