Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Bittere bloemen
Bittere bloemen
Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat... »
 
 
 
 
 

Winterlicht
Winterlicht
 »
 
 
 
 
 

Datumloze dagen
Datumloze dagen
Het leven is een opeenvolging van willekeurige anekdoten. De naamloze verteller in deze roman herinnert zich de paar ontmoetingen met zijn buiten zicht geraa... »
 
 
 
 
 

De zondvloed
De zondvloed
Het magnum opus van Brouwers<br/><br/>'Hoe komt het dat ik ben geworden wie ik ben?'<br/><br/>Jeroen Brouwers werd geboren in Indië, thans Indonesië, en br... »
 
 
 
 
 

Geheime kamers
Geheime kamers
Geheime kamers is Brouwers’ grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en -bederf, hypocrisie en verraad gevolgd door vergelding. In filmische scèn... »
 
 
 
 
 

Et in arcadia ego
Et in arcadia ego
 »
 
 
 
 
 

Maskers lichten
Maskers lichten
 »
 
 
 
 
 

Bezonken rood
Bezonken rood
Samen met zijn moeder bracht Jeroen Brouwers zijn kleuterjaren door in het Japanse interneringskamp Tjideng op Java. In de roman Bezonken rood heeft hij op a... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in voormalig Nederlands-Indië zijn kinderjaren. In deze roman herinnert hij zich het verloren landschap van zijn jeugd.

Bekroond m... »