Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het hout
Het hout
In 'Het hout' van Jeroen Brouwers vindt in een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme... »
 
 
 
 
 

Restletsels
Restletsels
Brouwers volhardt in zijn streven om de Nederlandse letteren te zuiveren van parvenu's en clichés. In deze bundel staan nieuwe polemieken over collega-schri... »
 
 
 
 
 

Het hout
Het hout
WINNAAR ECI LITERATUURPRIJS 2015<br/><br/>Speciale gebonden editie - met facsimile van handschrift<br/><br/>Het hout is het meesterwerk van Jeroen Brouwers o... »
 
 
 
 
 

De zondvloed
De zondvloed
Binnen het imposante oeuvre van Jeroen Brouwers geldt ‘De zondvloed’ volgens critici als zijn belangrijkste roman. ‘De zondvloed’ vertelt het verhaal... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in voormalig Nederlands-Indië zijn kinderjaren. In deze roman herinnert hij zich het verloren landschap van zijn jeugd.<br/><br/>Be... »
 
 
 
 
 

Zonsopgangen boven zee
Zonsopgangen boven zee
'Zonsopgangen boven zee' vertelt over een veertigjarige man en zijn jonge geliefde Aurora, met wie hij vast komt te zitten in een lift. De roman is een minut... »
 
 
 
 
 

Datumloze dagen
Datumloze dagen
Het leven is een opeenvolging van willekeurige anekdoten. De naamloze verteller in deze roman herinnert zich de paar ontmoetingen met zijn buiten zicht geraa... »
 
 
 
 
 

Zomervlucht
Zomervlucht
Reinier Saltsman is naast concertpianist en aspirerend componist ook de auteur van een wereldberoemd boek over de fuga. Hij zit nu echter creatief volledig i... »
 
 
 
 
 

De vervulling
De vervulling
 »