Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Hersenschimmen
Hersenschimmen
Maarten Klein verliest langzaam maar zeker zijn greep op de werkelijkheid. Hij kan heden en verleden niet meer onderscheiden, wil plotseling weer naar zijn w... »
 
 
 
 
 

Verbroken zwijgen
Verbroken zwijgen
De wereld zwijgt. Daarom spreken mensen. Want alles gaat tenslotte verloren. Daarom verzamelen mensen: dingen, foto's, herinneringen.

De hoofdpersonen in Be... »
 
 
 
 
 

Hersenschimmen
Hersenschimmen
Hersenschimmen is Bernlefs indringende en ontroerende roman over dementie, over de eenzaamheid en de angst die daarmee gepaard gaan, maar ook een verhaal ove... »
 
 
 
 
 

De een zijn dood
De een zijn dood
Oud-rechercheur Wim Terlinde is op zoek naar nabestaanden van de overleden Roderick Vos en komt uit bij twee vrouwen die in diens leven een rol hebben gespee... »
 
 
 
 
 

Het begin van tranen
Het begin van tranen
Alles gaat voorbij. Daarom verzamelen mensen: dingen, foto's, herinneringen - een gevecht tegen de bierkaai dat de hoofdpersonen in Bernlefs korte verhalen h... »
 
 
 
 
 

Een onschuldig meisje
Een onschuldig meisje
De veertienjarige Lucille woont in een klein dorp, is een paar keer blijven zitten en heeft ouders die voortdurend ruziemaken. Ze snakt naar aandacht en wann... »
 
 
 
 
 

De onzichtbare jongen
De onzichtbare jongen
Ze zaten samen op school, twee jongens van dertien in het Amsterdam van de jaren vijftig. Max Veldman is de onderzoeker, die dingen weet waar de meeste jonge... »
 
 
 
 
 

Sneeuw
Sneeuw
Op en eiland voor de westkust van Zweden verliest een man zijn vrouw door een auto-ongeluk. In hun peilloze verdriet komen de man en zijn dochter nader tot e... »
 
 
 
 
 

De pianoman
De pianoman
Een man van weinig woorden wordt in Dover achtergelaten door een Engels meisje met wie hij door Europa reist. Hij zwijgt, zoals hij dat zijn hele leven gewen... »
 
 
 
 
 

Onder ijsbergen
Onder ijsbergen
Rechter Jakob Olsen wordt als waarnemer van de Deense regering naar Groenland gestuurd om de achtergronden van een merkwaardige moordzaak te onderzoeken. Die... »