Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Onder ijsbergen
Onder ijsbergen
Rechter Jakob Olsen wordt als waarnemer van de Deense regering naar Groenland gestuurd om de achtergronden van een merkwaardige moordzaak te onderzoeken. Die... »
 
 
 
 
 

De een zijn dood
De een zijn dood
Oud-rechercheur Wim Terlinde is op zoek naar nabestaanden van de overleden Roderick Vos en komt uit bij twee vrouwen die in diens leven een rol hebben gespee... »
 
 
 
 
 

Onbewaakt ogenblik
Onbewaakt ogenblik
Onbewaakt ogenblik gaat over een zeer op Bernlef gelijkende schrijver die zich, op verzoek van zijn uitgever, met enige tegenzin aan zijn memoires zet. Jeugh... »
 
 
 
 
 

Hoe van de trap te vallen
Hoe van de trap te vallen
'U bedoelt toch niet dat u vindt dat jazz tot de cultuur hoort?'Zij sprak het woord cultuur uit alsof zij een exquise bonbon tussen haar lippen hield. 'Dat b... »
 
 
 
 
 

Reflecties
Reflecties
Bijna al het werk van Bernlef gaat over verdwijnen. Ook de poëzie die hij naliet toen hij in 2012 overleed en die volop het werk van bewonderde kunstenaars ... »
 
 
 
 
 

De rode droom
De rode droom
De rode droom is een schelmenroman over twee oudere mannen die vergeefs een utopie najagen. Kowalski werkt bij papierfabriek Loretz op de afdeling distribut... »
 
 
 
 
 

Wit geld
Wit geld
Toen Bernlef in oktober 2012 overleed, liet hij diverse voltooide maar ongepubliceerde manuscripten na, waaronder <em>Wit geld</em>, een bundel vol tragikomi... »
 
 
 
 
 

Verborgen helden
Verborgen helden
Het drama in Bernlefs verhalen staat zelden centraal. Het wordt door de schrijver als het ware van opzij aangeschoten, via een nauwelijks opgemerkte gebeurte... »
 
 
 
 
 

T 15
T 15
 »