Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Sneeuw
Sneeuw
Op en eiland voor de westkust van Zweden verliest een man zijn vrouw door een auto-ongeluk. In hun peilloze verdriet komen de man en zijn dochter nader tot e... »
 
 
 
 
 

Hersenschimmen
Hersenschimmen
<em>Hersenschimmen</em> is Bernlefs indringende en ontroerende roman over dementie en de eenzaamheid en angst die daarmee gepaard gaan. En tegelijk is het ee... »
 
 
 
 
 

Een jongensoorlog
Een jongensoorlog
 »
 
 
 
 
 

Kiezel en traan
Kiezel en traan
Een meester van de terughouding.In Bernlefs nieuwe bundel geen overbodige geluiden: totale stilte in de zin van de lege bladzijde kan natuurlijk niet, maar d... »
 
 
 
 
 

Meeuwen
Meeuwen
Arend Wijtman lijdt aan keelkanker. In afwachting van de operatie, waar zijn stembanden zullen worden verwijderd, reist hij af naar een eiland om er zich voo... »
 
 
 
 
 

Een onschuldig meisje
Een onschuldig meisje
De veertienjarige Lucille woont in een klein dorp, is een paar keer blijven zitten en heeft ouders die voortdurend ruziemaken. Ze snakt naar aandacht en wann... »
 
 
 
 
 

Man in het midden
Man in het midden
In <i>De man in het midden</i> beschrijft een kleinzoon het leven van zijn grootvader. Twee problemen spelen in dat leven een grote rol. In de eerste plaats ... »
 
 
 
 
 

Albert Speer, de ruinebouwer
Albert Speer, de ruinebouwer
Albert Speer (1905-1981) werd bekend als de architect van Adolf Hitler, later diens minister van Bewapening. Tijdens het proces van Neurenberg werd hij, mede... »
 
 
 
 
 

Doe maar of je thuis bent (set van 10)
Doe maar of je thuis bent (set van 10)
Het verhaal in dit Literaire Juweeltje verscheen eerder in 'Het verbroken zwijgen' (2002) en in 'Het begin van tranen' (2008) en gaat over een typisch Bernle... »