Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De onzichtbare jongen
De onzichtbare jongen
Ze zaten samen op school, twee jongens van dertien in het Amsterdam van de jaren vijftig. Max Veldman is de onderzoeker, die dingen weet waar de meeste jonge... »
 
 
 
 
 

Boy
Boy
 »
 
 
 
 
 

De rode droom
De rode droom
De rode droom is een schelmenroman over twee oudere mannen die vergeefs een utopie najagen. Kowalski werkt bij papierfabriek Loretz op de afdeling distribut... »
 
 
 
 
 

De pianoman
De pianoman
Een man van weinig woorden wordt in Dover achtergelaten door een Engels meisje met wie hij door Europa reist. Hij zwijgt, zoals hij dat zijn hele leven gewen... »
 
 
 
 
 

Onder ijsbergen
Onder ijsbergen
Rechter Jakob Olsen wordt als waarnemer van de Deense regering naar Groenland gestuurd om de achtergronden van een merkwaardige moordzaak te onderzoeken. Die... »
 
 
 
 
 

Op slot
Op slot
Ze waren vrienden voor het leven geweest, de schilder IJsbrand Blok en de fotograaf Dick Noordeloos. Na de plotselinge dood van IJsbrand ontfermt de dochter ... »
 
 
 
 
 

De onzichtbare jongen
De onzichtbare jongen
Wouter en Max, twee 13-jarige jongens uit het Amsterdam van 1947, zijn schoolvrienden. Max is een zonderling, hijwil uitvinder worden en oefent in onzichtbaa... »
 
 
 
 
 

Buiten is het maandag
Buiten is het maandag
Mensen kunnen op verschillende manieren wegraken. Stijn Bekkering weet er alles van: hij verliest zijn vrouw Geesje bij een auto-ongeluk. Hij heeft haar niet... »
 
 
 
 
 

Geleende levens
Geleende levens
Wat is identiteit? Een masker dat je naar believen op en af kunt zetten, of iets dat onvervreemdbaar bij je hoort? In de drie novellen waar Geleende levens u... »