Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Van de ballen verstand
Van de ballen verstand
Vrouwen die verstand hebben van voetbal. Ze bestaan. Dus nee, we gaan hier niet de buitenspelval uitleggen. In dit boek vertellen vrouwen over het hoe en waa... »
 
 
 
 
 

Daer een seigneur zijn handen wast
Daer een seigneur zijn handen wast
"De schrijfster Helene Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar myst... »
 
 
 
 
 

Berichten van het front
Berichten van het front
In <i>Berichten van het front</i> hervat Anna Enquist de grootse en bittere expeditie die ze voor de duur van één bundel (haar vorige, Hoor de stad) had op... »
 
 
 
 
 

Kool!
Kool!
In deze zeer afwisselende bundel gaat het over Kunnen en Durven op het veld, over de implicaties van het in het voetbal te pas en te onpas gebruikte woord â... »
 
 
 
 
 

De verdovers
De verdovers
 »
 
 
 
 
 

De uittocht CD + boekje
De uittocht CD + boekje
De monoloog <em>Mendel Bronstein</em>, afgewisseld met <em>Op een overwoekerd pad</em> van Leos Janacek, en gedichten van Anna Enquist, door haarzelf voorgel... »
 
 
 
 
 

De gedichten
De gedichten
Hoe werkelijkheidslievend of anekdotisch de poëzie van Anna Enquists op het eerste gezicht ook moge zijn, haar volstrekt eigen, elementaire idioom en beelde... »
 
 
 
 
 

Kinderwens
Kinderwens
Als hij 28 jaar oud is, schrijft Robert Schumann (1810-1856) zijn compositie 'Kinderszenen' voor zijn verloofde Clara Wieck. De componist is buitengewoon geh... »
 
 
 
 
 

Een tuin in de winter
Een tuin in de winter
Begin jaren negentig ontmoetten Anna Enquist en Gerrit Kouwenaar elkaar op Poetry International in Rotterdam. Enquist was kort daarvoor als dichter gedebutee... »
 
 
 
 
 

De verdediger
De verdediger
In deze zeer afwisselende bundel gaat het over Kunnen en Durven op het veld, over de implicaties van het in het voetbal te pas en te onpas gebruikte woord `b... »