Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Kwartet
Kwartet
Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van h... »
 
 
 
 
 

Het geheim
Het geheim
In de roman 'Het Geheim' van Anna Enquist speelt pianomuziek een belangrijke rol. Zo laat hoofdpersoon meneer De Leon een koffer met bladmuziek na aan zijn p... »
 
 
 
 
 

Een tuin in de winter
Een tuin in de winter
Begin jaren negentig ontmoetten Anna Enquist en Gerrit Kouwenaar elkaar op Poetry International in Rotterdam. Enquist was kort daarvoor als dichter gedebutee... »
 
 
 
 
 

De thuiskomst
De thuiskomst
 »
 
 
 
 
 

Beleving
Beleving
In deze zeer afwisselende bundel gaat het over Kunnen en Durven op het veld, over de implicaties van het in het voetbal te pas en te onpas gebruikte woord `b... »
 
 
 
 
 

De verdovers - grote letter
De verdovers - grote letter
Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw - zijn vrouw overleed na een lang ziekbed - een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaa... »
 
 
 
 
 

De ijsdragers
De ijsdragers
Nico en Loes van der Doelen wonen in een ouderwets en ruim huis, schitterend gelegen aan de duinrand, omringd door een flinke lap grond. Maar of dit veel bij... »
 
 
 
 
 

Grieks voetbal
Grieks voetbal
"De schrijfster Helene Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar myst... »
 
 
 
 
 

Contrapunt - grote letter
Contrapunt - grote letter
Hangend over een grote tafel en bevangen door een grimmige eenzaamheid bestudeert een vrouw de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Ze doet dat met ... »
 
 
 
 
 

Een nieuw afscheid
Een nieuw afscheid
Een nieuw afscheid is de derde bundel van Anna Enquist. Ook in deze nieuwe gedichten spreidt Enquist een creatieve weerbaarheid, soms ook weerbarstigheid ten... »