Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De thuiskomst
De thuiskomst
Voorjaar 1775. Elizabeth Batts wacht in haar huis op Mile End de terugkomst af van haar man, de beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger James Cook, die be... »
 
 
 
 
 

De verdovers
De verdovers
Een roman over liefde, werk en de absurditeit van het bestaan die de lezer langzaam in zijn greep krijgt en meesleept in een even enerverende als rampzalige ... »
 
 
 
 
 

Alle gedichten
Alle gedichten
Alle gedichten is een integrale verzameling<br/>van zes dichtbundels van Anna Enquist:<br/>Soldatenliederen (1991)<br/>Jachtscènes (1992)<br/>Een nieuw afsc... »
 
 
 
 
 

Struisvogels op de Coolsingel
Struisvogels op de Coolsingel
Rotterdam, dinsdag 14 mei 1940, 13.27 uurOp een hemelsmooie dag na Pinksteren spreekt de stad in zeven vurige tongen. Helmut (jonge Duitse homo) en Adelheid ... »
 
 
 
 
 

Contrapunt
Contrapunt
<p>Dwarsligger 707 is <em>Contrapunt </em>van Anna Enquist, waarin een vrouw piano speelt om haar dochter weer bij zich te voelen.</p><p>Een vrouw is bezig d... »
 
 
 
 
 

De verdovers
De verdovers
 »
 
 
 
 
 

Jachtscenes
Jachtscenes
Over Jachtscènes schreef de kritiek:Zo bevat Jachtscènes evenals het debuut weer een aantal buitengewoon mooie en originele gedichten. De toon ervan is ste... »
 
 
 
 
 

Bomvol vakantieverhalen
Bomvol vakantieverhalen
Een verzameling zomerse korte verhalen om mee op vakantie te nemen. »
 
 
 
 
 

Het geheim
Het geheim
Een man denkt dat zijn ex-vrouw, de pianiste Wanda Wiericke, in Amerika woont en werkt. Maar op een avond leest hij in de krant dat zij begin jaren tachtig d... »
 
 
 
 
 

Spek
Spek
"De schrijfster Helene Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar myst... »