Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Familiegeheim
Familiegeheim
Eva is een vrolijke meid van dertien. Ze heeft weinig nagedacht over het feit dat haar moeder haar eigen ouders vrijwel nooit ziet en dat zij haar familie v... »
 
 
 
 
 

Brugklassers!
Brugklassers!
Na de Cito-toets, het slotfeest van de basisschool en een zomervakantie vol spannende afwachting is het zover: Jesse, Vera en Isa worden brugklassers. Maar h... »
 
 
 
 
 

Ze kwamen ons halen
Ze kwamen ons halen
<p><i>De schuifdeuren gaan met een ruk open. Een man schreeuwt: ‘Handen omhoog!’ </i></p><p>In deze indringende jeugdroman beschrijft Martine Letterie do... »
 
 
 
 
 

Stinky Bill speelt poker
Stinky Bill speelt poker
Het is rustig in Smell City, de plaats waar Stinky Bill sheriff is. Dan wordt er een saloon geopend. Het hele dorp speelt opeens poker. Stinky Bill ziet er g... »
 
 
 
 
 

De brugklas door
De brugklas door
Na de zenuwen van de Cito-toets en een zomervakantie vol dromen en twijfels is het zover. Jesse, Vera en Isa gaan naar hun nieuwe school. Al snel worden er g... »
 
 
 
 
 

Wij blijven bij elkaar
Wij blijven bij elkaar
<i>'Zijn jullie joden?’ vraagt de SS’er.
Sonni’s adem schuurt door haar borst. Wat moet ze in vredesnaam antwoorden? SS’ers hebben een hekel aan jode... »
 
 
 
 
 

De klok stond stil
De klok stond stil
De laatste dagen van de WO II op landgoed Reuversweerd in Brummen. Het verhaal is gebaseerd op het boek Het Commando-Pieters van Stijn Wiegerinck en het dagb... »
 
 
 
 
 

Aanval op het fort
Aanval op het fort
Freija ontmoet op het strand een Romeinse jongen, Marcus. Er is een vreemd monster aangespoeld en ze staan er allebei naar te kijken. Is dit zware beest een ... »
 
 
 
 
 

Kinderen van ver
Kinderen van ver
<i>Samuel slaat zijn armen om opa’s middel.
‘Waarom ga je niet mee, opa?’
Opa geeft Samuel een kus. ‘Ga nu maar.’
Samuel kijkt nog een keer om ... »
 
 
 
 
 

Kinderen met een ster
Kinderen met een ster
<i>Klaartje kijkt om zich heen. Is het de laatste keer dat ze hun huis ziet? Ze kan niet uitleggen waarom, maar ze denkt van wel. Even legt ze haar hand tege... »