Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Een winter vol verhalen
Een winter vol verhalen
Toen duidelijk werd dat ons een langere periode van thuisblijven, thuiswerken en thuis lezen te wachten staat, vroegen wij een aantal geliefde auteurs een ve... »
 
 
 
 
 

Over en weer
Over en weer
Over En Weer »
 
 
 
 
 

Een lied van schijn en wezen
Een lied van schijn en wezen
In de roman <i>Een lied van schijn en wezen<i> speelt Cees Nooteboom een geraffineerd spel met de tijd en de literatuur. De handeling voltrekt zich tegelijke... »
 
 
 
 
 

Een duister voorgevoel
Een duister voorgevoel
In dit rijk geïllustreerde essay beschrijft Cees Nooteboom zijn reizen naar zeven schilderijen van Jheronimus Bosch in Lissabon, Madrid, Gent, Rotterdam en ... »
 
 
 
 
 

Nachttrein naar Mandalay
Nachttrein naar Mandalay
<i>Nachttrein naar Mandalay</i> bevat alle verhalen van Cees Nootebooms reizen door het continent Azië. Het zijn prachtige reportages, geschreven met een su... »
 
 
 
 
 

Over en weer
Over en weer
Gedichten Als Brieven »
 
 
 
 
 

Venetië
Venetië
Je leert een stad pas echt kennen als je in de straten en stegenervan verdwaalt. Venetië, met al haar verstopte hoeken en geslotenpoorten, omringd door de o... »
 
 
 
 
 

Brieven aan Poseidon
Brieven aan Poseidon
In deze brieven van een groot auteur aan de zeegod Poseidon ontstaat een fascinerend weefwerk: een stervende walvis gaat een verband aan met het heelal, en d... »
 
 
 
 
 

Berlijn
Berlijn
Vijfentwintig jaar geleden was Cees Nooteboom getuige van de val van de Berlijnse muur, de historische omwenteling die de hereniging van West- en Oost-Duitsl... »