Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books related to 1953 by Rik Launspach

Terug naar de kust
Terug naar de kust
Nadat Maria abortus heeft laten plegen wordt ze met de dood bedreigd. Ze duikt onder bij haar zus. Terwijl haar dierbaren aan Maria's geestelijke gezondheid beginnen te twijfelen, komt haar belager dichterbij...

Met een voorwoor... »
De theeroos
De theeroos
Londen, 1888. Fiona Finnegan woont in een van de armoedige steegjes van East End, waar overdag kinderen spelen en s nachts dieven, prostituees en dromers rondhangen. Ze werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton en dr... »
Het familieportret
Het familieportret

Is alles geoorloofd in oorlogstijd? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna’s dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zi... »

Meisje met negen pruiken
Meisje met negen pruiken
Meisje met negen pruiken is het ontroerende en ontwapenende dagboek van een meisje dat op jonge leeftijd vecht tegen een dodelijke vorm van kanker. Sophie van der Stap schreef een aangrijpend verslag over de 54 weken waarin ze chemothera... »
Sonny Boy
Sonny Boy
In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is een jonge Surinaamse student, zij een veel oudere, getrouwde Hollandse met vier kinderen. Als Ri... »
De Da Vinci code
De Da Vinci code
In Parijs loopt kunsthistoricus Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre mis; hij blijkt kort daarvoor te zijn vermoord. Voor de politie is Langdon de belangrijkste verdachte: voordat de man stierf schreef hij nameli... »
Vluchtgedrag
Vluchtgedrag
Lotte is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze een reden voor...

Vluchtgedrag, de nieuwe literaire thriller van bestsellerauteur Loes den Hollander is verschenen!

Vluchtgedrag is Loes den H... »
Ontheemd
Ontheemd
Ontheemd is het indringende waargebeurde verhaal over de strijd van een kind om haar verleden achter zich te laten en een toekomst voor zichzelf te vinden. Verstoten door haar ouders groeit Sameem Ali op in een kindertehuis in Engeland.... »
Vriendinnen tot in de dood
Vriendinnen tot in de dood
Bijna vijfentwintig jaar lang delen de hartsvriendinnen Chris, Barbara, Susan en Vicky lief en leed met elkaar. Onvoorwaardeljk. Tot één van hen op dramatische wijze om het leven komt en hun vriendschap plotseling wordt overschaduwd do... »
Weerzien in Kenia
Weerzien in Kenia
Corinne Hofmann is bekend geworden door de wereldwijde bestseller De blanke Masai, waarin zij haar leven als Samburu-bruid beschreef. Veertien jaar na haar avontuurlijke vlucht met haar dochtertje Napirai keert Corinne Hofmann voor het e... »