Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books related to 1953 by Rik Launspach

Haar naam was Sarah
Haar naam was Sarah
De tienjarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt en naar het wielerstadion in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kledin... »
Een keukenmeidenroman
Een keukenmeidenroman
In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de v... »
Ademloos
Ademloos
Ademloos is het verhaal van grote liefde, van menselijke moed,doorzettingsvermogen en veel verdriet. Kim vertelt heel indringend hoeze haar geliefde Ron verliest aan de ongeneeslijke ziekte CysticFibrosis (taaislijmziekte), waaraan ze ze... »
Vrijdag
Vrijdag
Sandra van Dalsum heeft het in haar leven prima voor elkaar. Ze is mede-eigenaresse van drie modezaken, ziet er voor haar 48 jaar goed uit en houdt er minnaars op na, zonder dat haar echtgenoot daar een probleem van maakt. Toch baart de ... »
Stuk
Stuk
Indringend en onvergetelijk thrillerdebuut. Elizabeth zit in 4b van het Mercatuscollege in Rotterdam. Ze wordt door een paar klasgenoten op een gruwelijke maar vrijwel onzichtbare manier gepest. Haar ouders zijn sinds een paar jaar gesch... »
Broeinest
Broeinest
BROEINESTLeest als een trein! Eén ding is duidelijk: Nederland heeft er een misdaadauteur bij. MidiGoed uitgewerkt: schuld blijft, en wreedheid kent geen genade, toen niet en nu niet.de VolkskrantNiet alleen realistisch en intrigerend,... »
Zwanenzang
Zwanenzang
Op het einde van hun middelbareschooltijd sluiten vier klasgenoten een verbond, waarbij ze elkaar beloven dat ze met niemand zullen praten over wat ze samen hebben uitgehaald. Ieder voor zich probeert daarna om alles wat er is gebeurd ge... »
Duizend schitterende zonnen
Duizend schitterende zonnen
De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit ... »
De vliegeraar
De vliegeraar
Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze ... »
Herfstlied
Herfstlied
Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin, maar eigenlijk zou ze het liefst schrijfster worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren, wordt Leiden opg... »