Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Kartonnen dozen
Kartonnen dozen
Kartonnen dozen is sinds zijn verschijning in 1991 uitgegroeid tot een evergreen in de Nederlandstalige literatuur. Enerzijds legt Tom Lanoye de verslavingen... »
 
 
 
 
 

Sprakeloos
Sprakeloos
Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om t... »
 
 
 
 
 

Een slagerszoon met een brilletje
Een slagerszoon met een brilletje
Een slagerszoon met een brilletje is het prozadebuut van Tom Lanoye. In vier verhalen laat hij, zo schreef NRC Handelsblad, ‘al heel wat facetten zien van ... »
 
 
 
 
 

Gaz
Gaz
Na een afschuwelijke aanslag in het hart van Europa neemt de moeder van de gedode terrorist het woord. Zonder haar zoon te vergoelijken of zichzelf te sparen... »
 
 
 
 
 

Atropa
Atropa
 »
 
 
 
 
 

Een winter vol verhalen
Een winter vol verhalen
Toen duidelijk werd dat ons een langere periode van thuisblijven, thuiswerken en thuis lezen te wachten staat, vroegen wij een aantal geliefde auteurs een ve... »
 
 
 
 
 

Hanestaart
Hanestaart
 »
 
 
 
 
 

Hamlet versus Hamlet
Hamlet versus Hamlet
In het legendarische Ten oorlog zette Tom Lanoye acht koningsdrama's van Shakespeare naar zijn hand. In Hamlet versus Hamlet maakt hij een even gedurfde en i... »