Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Heldere hemel
Heldere hemel
<em>Heldere hemel</em> is gebaseerd op een waargebeurd voorval in de nadagen van de Koude Oorlog: een onbemand Sovjet-Russisch gevechtsvliegtuig stort neer i... »
 
 
 
 
 

Wie is bang?
Wie is bang?
Jo en Denise, een oudere acteur en actrice, maken de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid verdienden ze lang goed g... »
 
 
 
 
 

Revue Lanoye
Revue Lanoye
We leven in de hoogtijdagen van de gratuite oprispingen _ de meningitis van de tweets. Tom Lanoye zet zich daar met verve tegen af. In snijdende en goed gedo... »
 
 
 
 
 

Stadsgedichten
Stadsgedichten
 »
 
 
 
 
 

Cahier
Cahier
 »
 
 
 
 
 

Alles moet weg
Alles moet weg
Tony Hanssen geeft de brui aan zijn kwakkelende studie in de rechten. Volgens hem wordt de wereld niet beheerst door academische kennis maar door commercieel... »
 
 
 
 
 

Een slagerszoon met een brilletje
Een slagerszoon met een brilletje
Een slagerszoon met een brilletje is het prozadebuut van Tom Lanoye. In vier verhalen laat hij, zo schreef NRC Handelsblad, ‘al heel wat facetten zien van ... »
 
 
 
 
 

De draaischijf
De draaischijf
In De draaischijf raken drie innig verbonden levens vermalen. Door kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie.
‘Ik had me de dag waarop ik wo... »
 
 
 
 
 

Zuivering
Zuivering
Gideon Rottier is een einzelgänger met een spraakgebrek en een uitzonderlijk beroep. Hij maakt huizen schoon na brand, overstroming of zelfmoord.Zijn nieuwe... »