Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Oorlog en terpentijn
Oorlog en terpentijn
Het verhaal van een kleine held in de Grote Oorlog die ervan droomde kunstenaar te worden.Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de g... »
 
 
 
 
 

De bekeerlinge
De bekeerlinge
In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge... »
 
 
 
 
 

Naar Merelbeke
Naar Merelbeke
Valse lente dat waren de dagen in februari waarop ik plotseling ijl in het hoofd was. Ik kon het meteen merken in huis omdat de wind die door de kieren kwam... »
 
 
 
 
 

Het verborgen weefsel
Het verborgen weefsel
<i>Het verborgen weefsel </i>is een verslag van de innerlijke strijd van een veertigjarige vrouw. Wat vraagt haar schrijverschap, waarmee ze overhoop ligt, v... »
 
 
 
 
 

De val van vrije dagen
De val van vrije dagen
Na de publicatie van zijn verzamelde gedichten in 2005 verrast Stefan Hertmans met een nieuwe bundel, waarin de beste elementen uit zijn werk triomferen: een... »
 
 
 
 
 

Oorlog en terpentijn
Oorlog en terpentijn
Winnaar AKO Literatuurprijs 2014
Het verhaal van een kleine held in de Grote Oorlog die ervan droomde kunstenaar te worden.

Vlak voor zijn dood in de jaren ... »
 
 
 
 
 

Steden
Steden
In dit boek loopt Stefan Hertmans door verschillende steden als Triëst, Sydney, Dresden, Bratislava en Marseille; hij denkt in Salzburg aan Sarajevo en in B... »
 
 
 
 
 

Wij waar geen eind aan komt
Wij waar geen eind aan komt
<em>Wij waar geen eind aan komt</em> is een ode aan het grootse en rijkepoëzie-oeuvre van Stefan Hertmans. Deze bijzondere bloemlezingtoont het oeuvre in al... »
 
 
 
 
 

Kaneelvingers
Kaneelvingers
Sinds zijn debuut in de vroege jaren tachtig schreef Stefan Hertmans een indrukwekkend oeuvre bijeen dat bestaat uit romans, verhalen, essays, toneel en voor... »