Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Francesco's paradox
Francesco's paradox
Francesco's Paradox »
 
 
 
 
 

De mobilisatie van Arcadia
De mobilisatie van Arcadia
‘We kunnen er niet onderuit: we beleven emotionele tijden. Waar men ook kijkt, commotie is de norm, intensiteit de vorm.’ Zo begint het nieuwe boek met e... »
 
 
 
 
 

De opgang
De opgang
In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol de aandacht van Stefan Hertmans. De blauweregen hing bestoft neer, maar de geur trof hem diep en b... »
 
 
 
 
 

Antigone in Molenbeek
Antigone in Molenbeek
<em>Antigone in Molenbeek</em> is het prangende relaas van een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar dode broer. Zij wil niets lieverdan hem kunnen begraven... »
 
 
 
 
 

De val van vrije dagen
De val van vrije dagen
Na de publicatie van zijn verzamelde gedichten in 2005 verrast Stefan Hertmans met een nieuwe bundel, waarin de beste elementen uit zijn werk triomferen: een... »
 
 
 
 
 

De opgang
De opgang
In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol deaandacht van Stefan Hertmans. De blauweregen hing bestoftneer, maar de geur trof hem diep en bra... »
 
 
 
 
 

Fuga's en pimpelmezen
Fuga's en pimpelmezen
over actualiteit, kunst en kritiek »
 
 
 
 
 

Kaneelvingers
Kaneelvingers
Sinds zijn debuut in de vroege jaren tachtig schreef Stefan Hertmans een indrukwekkend oeuvre bijeen dat bestaat uit romans, verhalen, essays, toneel en voor... »
 
 
 
 
 

Oorlog en terpentijn
Oorlog en terpentijn
Het verhaal van een kleine held in de Grote Oorlog die ervan droomde kunstenaar te worden.

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige e... »