Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Huis van de moskee
Huis van de moskee
Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort.... »
 
 
 
 
 

De koning
De koning
Aan het einde van de negentiende eeuw bestijgt een nieuwe sjah de Perzische troon. Hij volgt zijn vader op, maar hij mist de daadkracht en de ambitie om zijn... »
 
 
 
 
 

Het Gordijn
Het Gordijn
Het leven van Kader Abdolah is in twee periodes te verdelen.De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn ... »
 
 
 
 
 

Farao van de Vliet
Farao van de Vliet
De beroemde Egyptoloog Herman Raven is zijn herinneringen kwijt. Van zijn grootse carrière weet hij niets meer. Om zijn nek hangt een pasje met zijn naam en... »
 
 
 
 
 

Hoe ga ik om met de wereld
Hoe ga ik om met de wereld
Een goed mens zijn en een doordacht leven leiden. Dat zijn volgens filosofen belangrijke voorwaarden om gelukkig te zijn. Maar hoe doe je dit? <i>Life check<... »
 
 
 
 
 

Papegaai vloog over de Ijssel
Papegaai vloog over de Ijssel
In een paar oer-Hollandse protestantse dorpen langs de rivier de IJssel komen voor het eerst vreemdelingen wonen. Ze beginnen aan een nieuw bestaan in een ni... »
 
 
 
 
 

Dawoed
Dawoed
 »