Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De droom van Dawoed
De droom van Dawoed
Een Iraans-Nederlandse journalist voelt zich zo schuldig over een gelukkig verblijf in Zuid-Afrika dat hij zich in gedachten laat vergezellen door vijf minde... »
 
 
 
 
 

1001 nacht
1001 nacht
Misschien is het wel de beroemdste vertelling ter wereld: de door zijn vrouw bedrogen koning Sjahriar slaapt elke avond met een nieuwe maagd en laat haar de ... »
 
 
 
 
 

Sejjed
Sejjed
 »
 
 
 
 
 

Wat je zoekt, zoekt jou
Wat je zoekt, zoekt jou
Kader Abdolah bracht al verschillende klassieke meesterwerken uit de oosterse cultuur naar het Westen, zoals De Koran, Kélilé en Demné en 1001 nacht. Tot ... »
 
 
 
 
 

Abdolah display
Abdolah display
 »
 
 
 
 
 

Het huis van de moskee
Het huis van de moskee
Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die k... »
 
 
 
 
 

De Koran
De Koran
Met deze vertaling van de Koran maakt Kader Abdolah het boek inzichtelijk voor de Nederlandse lezer. De Koran, die gebaseerd is op de Thora en de Bijbel, ken... »
 
 
 
 
 

Life check
Life check
Een goed mens zijn en een doordacht leven leiden. Dat zijn volgens filosofen belangrijke voorwaarden om gelukkig te zijn. Maar hoe doe je dit? <i>Life check<... »
 
 
 
 
 

Spijkerschrift
Spijkerschrift
 »