Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Sportleven
Sportleven
Vol hartstocht en humor en met een vlijmscherpe pen verhaalt sportschrijver Bert Wagendorp over alle facetten van de sportwereld, onder meer in zijn maandagc... »
 
 
 
 
 

Fictie moet de sport redden
Fictie moet de sport redden
Sport is fictie. Wielrennen is, zoals wielerschrijver Herman Chevrolet ooit constateerde, een literair genre. Het is een tamelijk nutteloze activiteit, die p... »
 
 
 
 
 

Lance
Lance
Het verhaal van wielrenner Lance Armstrong is het klassieke Icarus-verhaal van de man die zich voor-neemt naar de zon te vliegen en daar uiteindelijk zo dich... »
 
 
 
 
 

Ventoux
Ventoux
Ventoux van Bert Wagendorp is een ontroerende tragikomedie die zich uitstrekt van de Achterhoek in de jaren zestig en zeventig tot de Randstad en de Provence... »
 
 
 
 
 

Velden en Helden
Velden en Helden
 »
 
 
 
 
 

Kalle
Kalle
De Amerikaanse Burgeroorlog is losgebarsten en Abel Sikkink en zijn beste vriend Kalle komen aan in Cairo, Illinois. Met hun fotowagen trekken de twee jongem... »
 
 
 
 
 

Vader-en-Dochterboek
Vader-en-Dochterboek
Een boek met de Vaderdagcadeau-top-vijf. Een boek met de mooiste liedjes van vaders over dochters of andersom. Met handige tips voor het verwekken van een do... »
 
 
 
 
 

Ventoux
Ventoux
Ventoux van Bert Wagendorp is een ontroerende tragikomedie, een hilarisch en scherp portret van een generatie en een zoektocht naar de consequenties van keuz... »
 
 
 
 
 

Ferrara
Ferrara
Vijf jaar na Ventoux zien we de vrienden Bart, Joost, David en André terug, vijftigers inmiddels. We bevinden ons in Ferrara, de fietsstad in het noorden va... »
 
 
 
 
 

Een zaterdagmiddag
Een zaterdagmiddag
In het oorlogsverhaal ‘Een zaterdagmiddag’ van Bert Wagendorp vertelt de dochter van de schoolmeester haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Enge... »