Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

» »
 Monte Carlo
Monte Carlo by Peter Terrin
Monaco, mei 1968. Net voor de start van de grand prix formule 1 is het publiek getuige van een vreselijk ongeluk. De bescheiden Jack Preston, monteur bij Team L... »
 
 
 
 
 

De beslissing
De beslissing by Britta Böhler
Zürich, 1936. Drie lange, angstige dagen twijfelt de Nobelprijswinnaar Thomas Mann om openlijk partij te kiezen tegen de nazi's. Britta Böhler vertelt waarover ... »
 
 
 
 
 

Wildernisjaren
Wildernisjaren by Linda Nijlunsing & Lydia Tuijnman
Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een boom... »
 
 
 
 
 

De Kippenjongen
De Kippenjongen by Gerard van Emmerik
Beklemmende familieroman vol verlangen, jaloezie, kippen én liefde<br/><br/>Kippenboer Lucas, een kinderlijke geest in een sterk lichaam, leeft samen met de veel jongere Louise in een isolement op hun Veluwse boerderij. Hij heeft zijn kippen, zij haar correspondentievriendinnen en haar dromen. »
 
 
 
 
 

Suikerspin
Suikerspin by Erik Vlaminck
Het is 1908. De eigengereide kermisexploitant Jean-Baptist Van Hooylandt weet de hand te leggen op een Siamese tweeling, die hij op Vlaamse kermissen tentoonstelt. Het mensonterende bestaan waartoe hij de zusjes Joséphine en Anastasia dwingt, laat diepe sporen na. »
 
 
 
 
 

Langs lijnen van geleidelijkheid
Langs lijnen van geleidelijkheid by Louis Couperus
'Langs lijnen van geleidelijkheid' is voor het eerst gepubliceerd in 'De Gids' in 1900. De roman, Couperus noemt het een zedenschets, gaat over een jonge, gescheiden vrouw die naar Italië is gereisd. Ze schrijft daar een feministisch pamflet tegen het huwelijk. »
 
 
 
 
 

Tralievader
Tralievader by Carl Friedman
Tralievader is een novelle opgebouwd uit veertig hoofdstukjes waarin Carl Friedman het dagelijks leven beschrijft van een gezin met drie opgroeiende kinderen na de Tweede Wereldoorlog. In het gezin duurt de oorlog voort omdat de vader in eindeloze herhaling met praten over zijn kampervaringen. »
 
 
 
 
 

Het Bureau set
Het Bureau set by J.J. Voskuil
... »
 
 
 
 
 

Verzamelaar van verboden liefdes
Verzamelaar van verboden liefdes by Ravelli
‘De Vliegenvanger’ van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risico’s in het leven probeert te omzeile... »
 
 
 
 
 

In Europa set
In Europa set by Geert Mak
'In Europa' bevat de neerslag van een reis die Geert Mak maakte door Europa in het laatste jaar van de twintigste eeuw. De geschiedenis van die eeuw was zijn le... »