Book
In 'Symboliek van de dagen van de week' van Patricia Brouwer ontdek je de oorsprong van bijgeloof, rituelen en gewoonten die we vandaag de dag hebben. Waarom zetten we een kerstboom neer, eten we paaseieren, gooien we een munt in een fontein, steken we vuurwerk af, vieren we Moederdag, verkleden we ons met carnaval en kloppen we af op hout? Wat is de vaak 'heidense' achtergrond van veel van onze moderne rituelen rond Kerstmis, Pasen, carnaval, Halloween en bij bruiloften en begrafenissen. Ze zijn allemaal niet zo christelijk als je denkt. De goden die de dagen van de week benoemen laten hier nog steeds hun invloed gelden.
«Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».
Bijgeloof, rituelen en gewoonten.
Waarom zijn we zo gehecht aan tradities en waar komen ze vandaan?
Wat hebben de oude Germanen ermee te maken?
Patricia Brouwer heeft vele bronnen geraadpleegd en aan de hand hiervan is dit leuk verhelderend boekje ontstaan. Zo is elke dag van de week vernoemd naar een god.
Wie was die god, en naar aanleiding hiervan geeft ze allerlei wetenswaardigheden aangevuld met weetjes en bijgeloof.
Het leverde voor mij verrassende dingen op zoals waar komt de traditie van de kerst vandaan, altijd gedacht van de oude Germanen maar het is afkomstig van de Romeinen! En waarom we glazen ballen hangen in de kerstboom, waarom lawaai met oud en nieuw!
Een leuk verrassend boekje voor wie meer wil weten over onze tradities!
Particia Brouwer is het gelukt om een leuk verrassend boekje te maken voor wie meer wil weten over onze tradities!