Book
Dit is wat er mist: Opruiing. Initiatief. De voorwaartse beweging die leven in een organisatie blaast en ons leert wat werkt.
We wachten op degene die verkent, creëert en tumult maakt. We hebben jou nodig om het systeem op te schudden en te zien wat er gebeurt, ervan te leren, aan te passen en dit te herhalen.
Jouw organisatie heeft alles wat er nodig is: de fabriek, het merk, de mensen, alles. Behalve...
Het enige wat er mist is jouw durf om uit te lokken, aan te wakkeren en te ontdekken. Go, go, go!
'Snel, kort en vlot. Een prima boekje, heerlijk inspirerend en... geloof het of niet: goed te geloven. [...] Het was, in ieder geval, een bijzonder inspirerende bezigheid dit boek door te lezen.' - Lekkerlezen.net
'Lees Durf! van Seth Godin! Durf! is één grote inspiratiebom om mensen in beweging te zetten. Met bijzondere voorbeelden uit de praktijk laat Godin ziet dat het tien keer beter is je ideeën uit te voeren dan af te wachten op het juiste moment of een beter idee of... [...] Ik heb Durf! gister in één ruk uitgelezen en het heeft mij zeker geïnspireerd die dingen te gaan doen die ik altijd al heb willen doen.' - Boeken.blogo.nl
«
Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».
“Wanneer was de laatste keer dat je iets voor het eerst deed?” De vraag waarmee ik geconfronteerd werd toen ik het boek opensloeg. Seth Godin doet erg zijn best ervoor te zorgen dat je ‘start met iets wat ertoe doet’ zodra je het boek uithebt. De Spinning-lessen die ik vorige maand begonnen ben tellen niet helaas...
Durf! daagt uit om uit je schulp te treden: van een volger een initiator te worden. Het gaat over het zelf aan de slag gaan, over het nemen van risico’s, het uitsteken van je nek en je door niets te laten weerhouden.
Het boek is geschreven op een aanstekelijke, enthousiaste manier. Een aantal originele casus onderschrijven het belang van ‘durf’ en laten zien tot welke resultaten het kan leiden. Ook de vele beren op de weg (zowel persoonlijke, maatschappelijke als opvoedkundige) worden genoemd. Voor mensen die met een idee rondlopen zou dit boek het duwtje kunnen zijn wat ze nodig hebben om daadwerkelijk in actie te komen.
Het boek is geschreven als een manifest, een pleidooi voor initiatief. Hierdoor mist het boek wel diepgang. Het gemak waarmee de nadelen en belemmeringen van initiatief weg gerelativeerd werden, ervaarde ik als storend. Nu kent het boek slechts 103 pagina’s, en zou een serieuzere uiteenzetting zeker afbreuk doen aan de aanstekelijkheid van het manifest, maar ik mistte het wel. Temeer omdat de schrijver wil dat ik uit mijn schulp treed.
Wat dan wel weer geruststellend is… In de afsluitende alinea van het boek stelt Seth Godin dat de lezer hem de schuld mag geven als het boek er niet toe heeft geleid dat hij uit zijn schulp gekropen is (“Ik ben dan blijkbaar niet in staat geweest om je over te halen en je uit te dagen om het werk te gaan doen dat je zou kunnen doen, werk dat ertoe doet”).