Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Kinderboeken schrijven
Kinderboeken schrijven
Hoeveel criteria zijn er voor het schrijven van een goed kinderboek? Volgens Wim Dani zijn dat er acht, waaronder echtheid, humor en vaart. De acht criteria... »
 
 
 
 
 

Van Dale Junior spreekwoordenboek
Van Dale Junior spreekwoordenboek
Zuig je weleens iets uit je duim? Heb je ooit een kat in de zak gekocht? En valt bij jou thuis de appel ook niet ver van de boom?<br/> <br/>Als je erop gaat ... »
 
 
 
 
 

Koken met taal
Koken met taal
Kookprogramma’s, kookzenders, kookboeken, Nederland is sinds enkele jaren helemaal van de kook. En nu presenteert Wim Daniëls de allernieuwste kooktrend: ... »
 
 
 
 
 

Dakhazen en bretelpiano's
Dakhazen en bretelpiano's
<p><em>Dakhazen en bretelpiano's</em> laat in een groot aantal korte hoofdstukken zien wat onze taal aan scherts te bieden heeft.</p><p>Scherts is humor in z... »
 
 
 
 
 

het Helmonds Woordenboek
het Helmonds Woordenboek
Het Helmonds behoort tot de meest kenmerkende dialecten van Nederland. Dat komt vooral door enkele bijzondere klankcombinaties, die ook een typerende uitspra... »
 
 
 
 
 

Het grote taalboek
Het grote taalboek
Scala leuker leren. Van afkorting tot voltooid deelwoord, van leesteken tot samenstelling,... »
 
 
 
 
 

Verhalen over taal
Verhalen over taal
De Dikke Van Dale speelt al anderhalve eeuw een belangrijke rol in de Nederlandse taalcultuur. De veranderende betekenissen van woorden als burgemeester, vro... »
 
 
 
 
 

Het witte boekje
Het witte boekje
<p><em>Het Witte Boekje</em> is een praktische spellinggids die zich, anders dan het <em>Groene Boekje</em>, speciaal richt op woorden en woordgroepen die ee... »
 
 
 
 
 

Slap-lantjes
Slap-lantjes
75 leuke taalspelletjes »