Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het gestolen leven
Het gestolen leven
<p>Satirische roman die verdacht veel aansluit bij de moord op Theo van Gogh

Een man in het ziekenhuis leest in een manuscript dat de beruchte regisseur Are... »
 
 
 
 
 

Theo is dood
Theo is dood
Op 2 november 2004 werd Theo van Gogh op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Deze politiek-religieuze moord zette Nederland op zijn kop. Theodor Holman, ... »
 
 
 
 
 

Jongens waren we
Jongens waren we
Wie een blik op de literaire canon werpt, ziet dat de hoofdrollen aan mannen zijn toebedeeld. Als ze niet agressief zijn (Fight Club), zijn ze idealistisch (... »
 
 
 
 
 

Apenliefde
Apenliefde
De miniatuurwereld die Theodor Holman beschrijft in <i>Apenliefde</i> wordt bevolkt door een viertal volwassenen die in liefde niet voor elkaar onderdoen, ma... »
 
 
 
 
 

Karel
Karel
' Karel' <br/><br/>Elf jaar na de dood van Karel van het Reve wordt hij nog geciteerd, gelezen en bediscussieerd. Dat is voor Nederland opmerkelijk. Hij spri... »
 
 
 
 
 

Als de liefde
Als de liefde
'Het is een tragikomische novelle,' aldus Theodor Holman in een interview. 'Het gaat over een man die redelijk goed heeft geboerd, maar zijn begrafenisondern... »
 
 
 
 
 

Lekker leven
Lekker leven
Vijf dertigers tien leefregels n week. Lukt het ze om lekkerder te leven?Maak van het leven iets moois. Dat is het doel van levenskunst. Of je het nu hebt ov... »
 
 
 
 
 

Voorbijgewaaid geluk
Voorbijgewaaid geluk
<P>Wanneer Theodor Holman te horen krijgt dat zijn dochter zwanger is, buitelen de vragen over hem heen. Ben je oud als je opa wordt? Wat zou je je kleinkind... »