Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Bedenktijd
Bedenktijd
Een man, schrijver Lokien, ligt ziek te bed - in afwachting van het einde? Hij kijkt terug op zijn leven en de menselijke geschiedenis en hij bouwt zich ee... »
 
 
 
 
 

Mannekino
Mannekino
Het onmogelijk geniale jongetje Guido wil zijn intelligentie inzetten om zoveel geld te verdienen dat hij zijn vader kan laten studeren. Daarvoor gaat hij ... »
 
 
 
 
 

Donorwoorden
Donorwoorden
Sybren Polet (1924) ontving in 2003 de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre - essays, verhalen, romans en poëzie. In 2002 werden zijn tot dan ... »
 
 
 
 
 

De hoge hoed der historie
De hoge hoed der historie
De Hoge Hoed Der Historie »
 
 
 
 
 

De gouden tweehoek
De gouden tweehoek
<p>In zijn verhalen onderzoekt Sybren Polet hoe de realiteit kan worden omgevormd tot een wereld die bestaat uit mogelijkheden. Zo maakt in het titelverhaal ... »
 
 
 
 
 

Een geschreven leven
Een geschreven leven
In zijn autobiografie is Sybren Polet aangekomen in de periode tussen eind jaren zestig en begin jaren tachtig, een tijd die voor hem van doorslaggevende b... »
 
 
 
 
 

Binnenstebuitenwereld
Binnenstebuitenwereld
De poëzie van Sybren Polet is vitaler dan die van menig dichter die zijn kleinkind had kunnen wezen. In deze intense bundel definieert hij zichzelf als ie... »
 
 
 
 
 

Breekwater
Breekwater
Mijnheer Godgegeven is 59 jaar als hij op een ochtend ontdekt dat hij in een andere wereld verkeert, waar hij de naam Breekwater toebedeeld krijgt. Ook blijk... »