Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Zijnsvariaties. Verbovelden
Zijnsvariaties. Verbovelden
<p>In de nalatenschap van Sybren Polet zijn handgeschreven versies gevonden van voltooide gedichten die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Als eerbetoon aan ... »
 
 
 
 
 

Gedichten 1998-1948
Gedichten 1998-1948
Sybren Polet debuteerde in 1948 in het tijdschrift Podium. Vanaf het begin viel zijn werk op en werd het bekroond met literaire prijzen. En over Lady Godiva ... »
 
 
 
 
 

Mannekino
Mannekino
een realistische fabel. Lokienreeks. »
 
 
 
 
 

Mannekino
Mannekino
Het onmogelijk geniale jongetje Guido wil zijn intelligentie inzetten om zoveel geld te verdienen dat hij zijn vader kan laten studeren. Daarvoor gaat hij ... »
 
 
 
 
 

De dag na de vorige dag
De dag na de vorige dag
<p>Ten gevolge van een verwijtbaar verkeersongeluk is Lokien Perdok tijdelijk invalide. Zijn dubbelganger, detective Perdox, werpt zich op als zijn plaatsv... »
 
 
 
 
 

Het gepijnigde haar
Het gepijnigde haar
 »
 
 
 
 
 

Een geschreven leven
Een geschreven leven
Het derde deel van Sybren Polet's autobiografie beslaat de twee decennia aan het eind van de twintigste eeuw en het begin van de nieuwe eeuw, een periode w... »
 
 
 
 
 

Veldwerk
Veldwerk
Na de spraakmakende roman De hoge hoed der historie, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs 2000, komt Sybren Polet met Veldwerk, een bundel v... »
 
 
 
 
 

Dader gezocht.Play in
Dader gezocht.Play in
Lokien Perdok, de hoofdfiguur in de Lokienreeks die alle gestalten kan aannemen die hem van pas komen, is in deze roman onder meer een privédetective met ... »