Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De jacobsladder
De jacobsladder
In <em>De Jacobsladder</em> keert Maarten 't Hart terug naar het Maassluis van zijn jeugd. Tegen de achtergrond van de ondergang van het eiland Rozenburg -op... »
 
 
 
 
 

Verlovingstijd
Verlovingstijd
Maassluis, eind jaren veertig. In het stadje vestigt zich een fietsenmaker die fout was in de oorlog. Twee verschoppelingen, de zoon van de fietsenmaker en e... »
 
 
 
 
 

Lotte Weeda
Lotte Weeda
SINGEL POCKET
In een Zuid-Hollandse gemeente verschijnt een vrouw die naar het lijkt betrekkelijk wil-lekeurige dorpelingen fotografeert. Het is de bedoeling... »
 
 
 
 
 

Het dovemansorendieet
Het dovemansorendieet
Na alle boeken over diĆ«ten en afvallen is het tijd voor Het dovemansorendieet van Maarten 't Hart: op geheel vernieuwende en eigenzinnige wijze geeft 't Har... »
 
 
 
 
 

Het psalmenoproer
Het psalmenoproer
Maarten t Hart brengt in Het psalmenoproer, zijn eerste historische roman, een fascinerende en grotendeels vergeten periode uit de vaderlandse geschiedenis ... »
 
 
 
 
 

Het vrome volk
Het vrome volk
In deze sterk autobiografisch getinte verhalen, gekroond met de Multatuliprijs, geeft de bioloog-schrijver Maarten 't Hart een tegelijk satirisch en nostalgi... »
 
 
 
 
 

De Schrift betwist
De Schrift betwist
God, geloof en de Bijbel. Wie kan meer gefundeerd over deze zaken schrijven dan een afvallige? De Schrift betwist is een verzameling controversiĆ«le bijbelov... »
 
 
 
 
 

De vlieger
De vlieger
Van het verpakkingsmateriaal voor een grafmonument vervaardigen een grafdelver en zijn zoon een kruisvlieger. Als de zoon hem een keer alleen oplaat, verspee... »
 
 
 
 
 

Stenen voor een ransuil & Ik had een wapenbroeder
Stenen voor een ransuil & Ik had een wapenbroeder
In 1971 debuteerde Maarten 't Hart (onder het pseudoniem Martin Hart) met Stenen voor een ransuil, waarin hij met grote precisie de marteling van zijn streng... »