Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het vervolg
Het vervolg
De titel 'Het vervolg' verwijst naar de vorige uitgave die de periode 1974-1991 verbeeldt. We volgen nu tot in 2008 het werk van Maarten 't Hart 'de moderne ... »
 
 
 
 
 

Hoogzomer in april
Hoogzomer in april
Maarten t Hart is ongetwijfeld een van de meest beminde en meest gelezen verhalenschrijvers van de hedendaagse Nederlandse literatuur. Vanaf het begin van z... »
 
 
 
 
 

De nachtstemmer
De nachtstemmer
Eind jaren tachtig van de vorige eeuw krijgt een Groningse orgelstemmer de opdracht een beroemd kerkorgel te stemmen in een Zuid-Hollands havenstadje. Hij ko... »
 
 
 
 
 

De aansprekers
De aansprekers
In het voorjaar van 1973 kreeg Maarten 't Hart van de huisarts van zijn ouders te horen dat zijn vader nog maar ten hoogste een half jaar te leven had. De hu... »
 
 
 
 
 

Scheltopusik
Scheltopusik
In deze novelle is een slangachtig reptiel de aanleiding voor het contact tussen de hoofdpersoon en een ouder echtpaar dat altijd in goede harmonie met elkaa... »
 
 
 
 
 

Een vlucht regenwulpen
Een vlucht regenwulpen
Een beklemmende geschiedenis over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten en dwang-neurotische trekken verzacht worden door e... »
 
 
 
 
 

De stiefdochters van Stoof
De stiefdochters van Stoof
Literaire Juweeltjes. Op zijn 66ste verjaardag, op 25 november 2010, opende Maarten ‘t Hart... »
 
 
 
 
 

Het psalmenoproer
Het psalmenoproer
Maarten 't Hart brengt in <i>Het psalmenoproer</i>, zijn eerste historische roman, een fascinerende en grotendeels vergeten periode uit de vaderlandse geschi... »
 
 
 
 
 

Ongewenste zeereis
Ongewenste zeereis
essays - al dan niet autobiografisch. Synopsis. De beide vorige essaybundels van Maarten 't Hart waren ieder gewijd aan... »