Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Val in de bunker
Val in de bunker
Het is oorlog maar Maarten Gunnik merkt er nog niet zoveel van. Hij gaat logeren bij zijn opa en oma in Kampen en doet allerlei leuke dingen. Op een dag gaat... »
 
 
 
 
 

Vreemde soldaten
Vreemde soldaten
Als Maarten Gunnik op een dag uit school naar huis loopt ziet hij iets vreemds. Er komt een man de straat in lopen. Hij heeft een groen pak aan een helm op e... »
 
 
 
 
 

Strijd zonder genade
Strijd zonder genade
In de Tweede Wereldoorlog hebben niet alleen mannen verzet gepleegd maar ook vrouwen. Een van de bekendste is Hannie Schaft een studente uit Haarlem. Hoe het... »
 
 
 
 
 

Het gestolen vlot
Het gestolen vlot
Het gestolen vlot, M. KanisMarten en zijn vrienden hebben een prachtig vlot gemaakt waarmee ze over het kanaal kunnen varen. De jongens van een andere buurt ... »
 
 
 
 
 

Vergeefse Vlucht
Vergeefse Vlucht
De Duitsers beginnen de oorlog te verliezen. Maarten ziet vanuit de klas hoe de Engelse vliegtuigen de stad bombarderen. Het bejaardentehuis tegenover de sch... »
 
 
 
 
 

Opstand in Holland
Opstand in Holland
In het eerste deel 'Water en Vuur' hebben Simon, Douwe en Harm, drie neven, een watersnood meegemaakt. Als Simon met Douwe naar Drente vertrekt, breekt daar ... »
 
 
 
 
 

Jom Kippoer
Jom Kippoer
Jom Kippoer, M. KanisIn deel 4 (laatste deel) van de serie De strijd tussen Joden en Arabieren verovert Israël de Sinaï en de heuvels van Golan tijdens de ... »
 
 
 
 
 

Water en vuur
Water en vuur
Water En Vuur »
 
 
 
 
 

Vader in gevaar
Vader in gevaar
Aan het einde van de oorlog is er steeds minder te eten. In de strenge winter krijgen ook de Gunninks honger. Vader trekt er met de fiets op uit om eten te z... »
 
 
 
 
 

Duitsland, word wakker!
Duitsland, word wakker!
De Tweede Wereldoorlog begon niet zomaar. Dat Hitler enzijn helpers erachter zaten, weten we natuurlijk wel.Maar wie wá~ Adolf Hitler en wat wHde hij?In dit... »