Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Sterk water
Sterk water
Ik hou van bergen, maar vertrouwen doe ik ze niet. Het is alsof je aanschuift bij een slapende beer, heel comfortabel, maar slaapt hij wel?' Twee broers, de ... »
 
 
 
 
 

Alle vogels
Alle vogels
Zoals Koos van Zomeren in de verantwoording bij dit boek schrijft komen overal in zijn oeuvre 'vogels voorbij, zoals vogels maar al te vaak voorbijkomen: ter... »
 
 
 
 
 

Stanley
Stanley
Dark Genius of African Exploration »
 
 
 
 
 

Aan de dijk
Aan de dijk
‘Een mens leeft in de tijdspanne tussen zijn grootouders en zijn kleinkinderen; het hart zou misschien wel langer willen, maar de geest kan niet meer bevat... »
 
 
 
 
 

Het verlangen naar klapekster
Het verlangen naar klapekster
`In winters rond 2005 had ik met enige regelmaat een klapekster gezien, schrijft Koos van Zomeren. `In latere winters zag ik klapeksters steeds spaarzamer; ... »
 
 
 
 
 

Want je ziet niet alleen wat je ziet
Want je ziet niet alleen wat je ziet
over het werk van Koos van Zomeren »
 
 
 
 
 

Naar de natuur
Naar de natuur
Ruim dertig jaar geleden begon Koos van Zomeren over de natuur te schrijven. Zijn eerste natuurverhaal ging over huismussen. Die zijn intussen bijna zeldzaam... »
 
 
 
 
 

Nog meer vogels
Nog meer vogels
Op weg naar de presentatie van het monumentale Alle vogels, waarin alles wat hij ooit had geschreven over vogels sinds 1977 is gebundeld, schoten Koos van Zo... »
 
 
 
 
 

1946 verkenning van een geboortejaar
1946 verkenning van een geboortejaar
Het is eenvoudig zo dat 1946 mijn geboortejaar is. Fascinerend idee: je bent er al, je doet al mee, je eist jouw deel van de hulpbronnen van deze wereld op -... »
 
 
 
 
 

Alles is begonnen
Alles is begonnen
Koos van Zomeren 50 jaar schrijverIn dit boek buigt Koos van Zomeren zich over de schrijver die hij toevallig/niet toevallig geworden is, over de mannetjesor... »