Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Eerste liefde
Eerste liefde
Er is buiten Eerste liefde van Ivan Toergenjev nauwelijks een verhaal bekend dat beter laat navoelen wat het betekent om voor het eerst te vallen voor iemand... »
 
 
 
 
 

Vaders en zonen
Vaders en zonen
Wanneer Arkadi Kirsanov op het landgoed van zijn vader komt logeren, samen met een studievriend, is dat het begin van een reeks botsingen en liefdesgeschiede... »
 
 
 
 
 

Je wordt bedankt!
Je wordt bedankt!
Het naderend pensioen: een nachtmerrie of een zegen? Waar de een in paniek raakt bij het vooruitzicht van een grote leegte, kijkt de ander ernaar uit om alle... »
 
 
 
 
 

Hamlet en Don Quichot
Hamlet en Don Quichot
De Russische schrijver en dichter Iwan Toergenjev (1818-1883) hield in 1860 een lezing waarin hij op meesterlijke wijze de ongetwijfeld twee grootste karakte... »
 
 
 
 
 

Eerste liefde
Eerste liefde
Er is nauwelijks een verhaal dat beter laat navoelen wat het betekent om voor het eerst te vallen voor iemand die onbereikbaar blijkt te zijn.Toergenjevs cha... »
 
 
 
 
 

Verhalen
Verhalen
De verhalen die Ivan Toergenjev schreef voor zijn bundel <i>Notities van een jager</i> (ook wel <i>Jagersverhalen</i>) maakten hem op slag beroemd. In die ko... »
 
 
 
 
 

Vaders en zonen
Vaders en zonen
 »
 
 
 
 
 

Romans
Romans
De romans van Ivan Toergenjev zijn een romantische afspiegeling van een lang vervlogen tijd, van een voorrevolutionair Rusland dat werd gedragen door landarb... »