Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De advocaat
De advocaat
 »
 
 
 
 
 

Van de eerste tot de laatste liefde
Van de eerste tot de laatste liefde
Het is vrijwel onmogelijk om op een breder terrein in de literatuur werkzaam te zijn dan Ilja Leonard Pfeijffer. Hij schrijft romans, verhalen, gedichten, co... »
 
 
 
 
 

Rupert
Rupert
<i>Rupert</i> is het prozadebuut van de meest besproken dichter van deze tijd. Rupert neemt het woord om zich ten overstaan van een tribunaal te verdedigen t... »
 
 
 
 
 

De man van vele manieren
De man van vele manieren
Eind vorige eeuw maakte hij met een zelden vertoond aplomb zijn opwachting in de stijlkamers van de Nederlandse poëzie. Aan antichambreren had deze brutale ... »
 
 
 
 
 

Idyllen
Idyllen
Hij viel de poëzie binnen als Genghis Khan. Zijn verzengende verzen verpletterden de horigen die rilden van angst en ontzag. En toen zweeg hij. Zeven jaar d... »
 
 
 
 
 

Van de vierkante man
Van de vierkante man
Van het eerste tot en met het laatste gedicht frappeert deze debuutbundel van Ilja Leonard Pfeijffer door zijn rijkdom aan beelden en klanken en door de afwi... »
 
 
 
 
 

Quarantaine
Quarantaine
Op 20 april schreef Ilja Leonard Pfeijffer in zijn ‘Viraal dagboek’: ‘In de eerste zin van zijn verslag van de Peloponnesische Oorlog zegt Thucydides d... »
 
 
 
 
 

Van oorlog en liefde
Van oorlog en liefde
 »