Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De straffeloze
De straffeloze
De eerste misdaad die in het Oude Testament door het allereerste mensenkind wordt begaan is de moord op het tweede mensenkind.<br/><br/>In de roman De straff... »
 
 
 
 
 

Wachten op een vriend
Wachten op een vriend
Wat als twee mannen, die als jongens hartsvrienden waren maar elkaar uit het oog verloren, elkaar even onverwachts als stil verhoopt na tientallen jaren tege... »
 
 
 
 
 

Ladder van pontormo
Ladder van pontormo
 »
 
 
 
 
 

Alle gedichten
Alle gedichten
In 1975 verscheen de debuutbundel van Huub Beurskens, Blindkap, en in de achtenveertig jaar die sindsdien zijn verstreken zijn vele bundels gevolgd, waarvan ... »
 
 
 
 
 

15 fietsverhalen
15 fietsverhalen
 »
 
 
 
 
 

De hemelse kamer
De hemelse kamer
Een man wordt wakker naast een jonge vrouw die sprekend lijkt op zijn jeugdliefde. Een nachtmerrie begint.De vierenveertigjarige hoboïst Lino Nomellini spee... »
 
 
 
 
 

Maar waar is het drama?
Maar waar is het drama?
In een speelse, lichtvoetige stijl voert Huub Beurskens de lezer in 'Maar waar is het drama?' mee op een tocht die langs alle aspecten van de hedendaagse cul... »
 
 
 
 
 

Eindeloos eiland
Eindeloos eiland
Het ene verhaal is nog niet ten einde of het volgende is al begonnen.<br/>Een bedrogen echtgenoot zoekt soelaas in een hotelkamer in Rome. De verteller zelf ... »
 
 
 
 
 

Leila
Leila
 »
 
 
 
 
 

Mathieu
Mathieu
Een lang gedicht waarin Beurskens laat zien hoe het wl moet. Mathieu is een tachtig bladzijden lang gedicht dat zich van strofe naar strofe zingt. Terwijl he... »