Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Azteken
Azteken
Cacaobonen als betaalmiddel, metershoge godenbeelden, tortilla’s en een schrift dat bestaat uit tekeningetjes. Het hoort allemaal tot de beschaving van de ... »
 
 
 
 
 

Jodendom
Jodendom
Hoe is de wereld ontstaan? Hoe moet je leven? Dat zijn belangrijke vragen waarop het jodendom zijn eigen antwoorden geeft. Dit geloof begon met Abraham, die ... »
 
 
 
 
 

Elektriciteit
Elektriciteit
We kunnen niet meer zonder elektriciteit, want we
werken allemaal op een computer, doen het licht aan
of laden onze telefoon op. In dit boek lees je over
bel... »
 
 
 
 
 

Kinderen, vroeger en nu
Kinderen, vroeger en nu
Kinderen in de prehistorie groeiden anders op dankinderen in de 18e eeuw. In sommige tijden moestenze al jong werken en in andere tijden konden ze echtkind z... »
 
 
 
 
 

Mythologie
Mythologie
Hoe is de wereld ontstaan? Waarom onweert het?Waar komt de liefde vandaan? Dat zijn belangrijkevragen waarop de mensen vroeger ook al antwoordenzochten. Omda... »
 
 
 
 
 

Nederlandse Schilderkunst
Nederlandse Schilderkunst
Hoe komt het dat schilderijen van vroeger zo echt lijken?Waarom zijn de schilders uit Nederland en Vlaanderenzo beroemd? In dit boek lees je over hun geheime... »
 
 
 
 
 

Stemrecht
Stemrecht
Misschien heb je weleens gestemd op een zanger ofzangeres in een tv-programma. Als je stemt, beslis jemee over wie er wint. Als je achttien jaar of ouder ben... »
 
 
 
 
 

De invloed van Napoleon
De invloed van Napoleon
Waarom hebben we een achternaam? En hoe komt hetdat we bijna overal in Europa met liters, kilo’s en metersrekenen? Dat is te danken aan de Fransman Napoleo... »