Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Voorbij goed en kwaad
Voorbij goed en kwaad
<i>Voorbij goed en kwaad</i>, na <i>Aldus sprak Zarathoestra</i> en <i>Ecce homo</i> wellicht het meest gelezen boek van Nietzsche, is in essentie een radica... »
 
 
 
 
 

Dat alles ben ik
Dat alles ben ik
"Een fantastische prestatie van Ard Posthuma: de gedichten worden door de prachtige vertaling, door de tweetalige presentatie en door de toegevoegde commenta... »
 
 
 
 
 

Dionysos
Dionysos
 »
 
 
 
 
 

Morgenrood
Morgenrood
Nietzsche breekt in Morgenrood (1881) rigoureus met de westerse traditie. Hij doet verslag van zijn immorele onderneming om de fundamenten van de heersende m... »
 
 
 
 
 

Het geval Wagner
Het geval Wagner
In Het geval Wagner zijn twee polemieken gebundeld die de filosoof in zijn laatste scheppingsperiode schreef over een thema dat hem levenslang bezighield: de... »
 
 
 
 
 

Nagelaten fragmenten deel 4
Nagelaten fragmenten deel 4
De Nachlass is als een atelier, een werkplaats of een laboratorium, waar je de denker en schrijver Nietzsche tijdens zijn arbeid gadeslaat.Toen Nietzsche in ... »
 
 
 
 
 

Aldus sprak Zarathoestra
Aldus sprak Zarathoestra
<p><strong>‘Een onuitputtelijke bron, waarin geen emmer afdaalt zonder vol van goud en goedheid omhoog te komen’ – Friedrich Nietzsche over <em>Aldus s... »