Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Verzamelde werken
Verzamelde werken
Vertaald door Hans Leerink<br/><br/>'Dostojevski schreef Witte nachten in de zomer van 1848; aan Njetotsjka Njezwanowa werkte hij in 1849, maar de roman blee... »
 
 
 
 
 

De gokker
De gokker
L.J. Veen klassiek. »
 
 
 
 
 

De broers Karamazov
De broers Karamazov
Tien redenen om dit meesterwerk te lezen:1. Het hoofdthema van het boek, de verhouding tussen religie en ratio, is actueler dan ooit.2. Het tweede thema, wa... »
 
 
 
 
 

De idioot
De idioot
Na lange afwezigheid wordt vorst Mysjkin in Petersburg geconfronteerd met de hoofdstedelijke hartstocht van mensen voor wie carrière, rang en geld allesbepa... »
 
 
 
 
 

De gebroeders Karamazov
De gebroeders Karamazov
In ‘De gebroeders Karamazov’ bouwt Fjodor Dostojevski een ijzingwekkende psychologische spanning op rond de drie broers Karamazov en de moord op hun vade... »
 
 
 
 
 

Misdaad en straf
Misdaad en straf
roman in zes delen met epiloog »
 
 
 
 
 

Boze geesten
Boze geesten
Hoe krijgt iemand het voor elkaar om anderen de politieke moord te laten begaan die hij gepleegd wil zien?In 1869 vermoordde de 22-jarige 'revolutionair' Ser... »
 
 
 
 
 

Ondergrondse notities
Ondergrondse notities
Ondergrondse notities bevat stukken uit de memoires van een bitter en geïsoleerd man. Vervreemd en afgezonderd van de maatschappij, houdt deze gepensioneerd... »