Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Vreemd volk
Vreemd volk
Vreemd volk begint bij de elitaire samenleving van de Homerische helden en eindigt in de late Romeinse oudheid. Fik Meijer beschrijft hoe de Grieken volkeren... »
 
 
 
 
 

Twee steden
Twee steden
In 330 stichtte keizer Constantijn een nieuwe stad: Constantinopel. Al snel werd die stad `het nieuwe Rome genoemd. Vaak wordt beweerd dat het oude Rome ver... »
 
 
 
 
 

Keizers sterven niet in bed
Keizers sterven niet in bed
Er zijn in de geschiedenis weinig heersers geweest die over een groter gebied hebben geregeerd dan de Romeinse keizers. Maar hoe groot hun macht ook was, er ... »
 
 
 
 
 

Paulus
Paulus
Paulus wordt beschouwd als de grondlegger van het christendom. Hij heeft de boodschap van Jezus omgevormd tot een nieuwe godsdienst. Heilig overtuigd van zij... »
 
 
 
 
 

Jezus
Jezus
‘Een lekker dik leesboek, dat zowel uw religieuze als uw historische belangstelling zal prikkelen’ <em>Trouw</em>
‘Een levendig beeld van Jezus’ <em>... »
 
 
 
 
 

Contrapunten
Contrapunten
 »
 
 
 
 
 

Droom of daad
Droom of daad
In 1896 werden in Athene de eerste moderne Olympische Spelen georganiseerd. Vijftien eeuwen eerder had de christelijke keizer Theodosius I de oude Spelen ter... »
 
 
 
 
 

Denken over Carthago. De erfenis van Duilius.
Denken over Carthago. De erfenis van Duilius.
Fik Meijer:<br/>Denken over Carthago. De erfenis van Duilius<br/>Huizinga-lezing 2014<br/><br/>De strijd tussen de Romeinen en de Carthagers heeft meer dan e... »