Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De oudheid van opzij
De oudheid van opzij
 »
 
 
 
 
 

Via Appia
Via Appia
De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste... »
 
 
 
 
 

De hond van Odysseus
De hond van Odysseus
Als Odysseus twintig jaar na het begin van de Trojaanse oorlog eindelijk thuiskomt, is zijn stokoude hond de eerste die hem herkent. Zo trouw als deze Argos ... »
 
 
 
 
 

Paarden, zwaarden en rare baarden
Paarden, zwaarden en rare baarden
Ben je een sportliefhebber? Dan vind je hier alles wat je zoekt! Interviews met de grootste atleten, het laatste sportnieuws uit Olympia en het Circus Maximu... »
 
 
 
 
 

Jezus
Jezus
Het jaar 30, ongeveer. Jezus van Nazaret zwerft door Galilea. Hij predikt zijn boodschap van het naderend koninkrijk van God. In een verdeelde samenleving, v... »
 
 
 
 
 

Schoonheid voor het oprapen
Schoonheid voor het oprapen
Zegevierende veldheren namen de fraaiste beelden mee naar Rome en toonden die in triomftochten aan het volk. Bij bepaalde senatoren ging hebzucht boven staat... »
 
 
 
 
 

Macht zonder grenzen
Macht zonder grenzen
In de eerste eeuw van onze jaartelling werd het Romeinse rijk omsloten door de Atlantische Oceaan in het westen, de Rijn en de Donau in het noorden, de Eufra... »
 
 
 
 
 

Sneeuwboek
Sneeuwboek
Groningen, februari '79. »