Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Noorderlicht
Noorderlicht
F. Bordewijk (1884-1965) verwierf grote bekendheid met o.a. zijn romans <i>Blokken</i>, </i>Bint</i>, <i>Karakter</i>, <i>Rood paleis</i>. In 1954 ontving Bo... »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
Jacob Willem Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles ... »
 
 
 
 
 

Een onmiskenbare verwantschap
Een onmiskenbare verwantschap
Toen Willem Frederik Hermans zich in de zomer van 1944 tot F. Bordewijk wendde, had hij nog geen letter gepubliceerd.Wel had hij enkele manuscripten ter beoo... »
 
 
 
 
 

Nagelaten documenten
Nagelaten documenten
nagelaten documenten »
 
 
 
 
 

Blokken
Blokken
 »
 
 
 
 
 

Rood Paleis
Rood Paleis
<p>In Bordewijks roman <em>Rood Paleis </em>(1936) staat een bordeel aan de Passeerdersgracht te Amsterdam centraal, vlak voor het uitbreken van de Eerste We... »
 
 
 
 
 

Huis te huur
Huis te huur
elf surrealistische verhalen »
 
 
 
 
 

Blokken; Knorrende beesten; Bint
Blokken; Knorrende beesten; Bint
<b>Misschien is Bordewijk wel de meest on-Hollandse schrijver van onze literatuur. De `nachtmerries of `surrealistische droombeelden die de schrijver ons v... »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om z... »