Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Karakter
Karakter
In Bordewijks bekendste roman Karakter is hoofdpersonage Jacob Katadreuffe bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode i... »
 
 
 
 
 

Nagelaten documenten
Nagelaten documenten
nagelaten documenten »
 
 
 
 
 

Een onmiskenbare verwantschap
Een onmiskenbare verwantschap
Toen Willem Frederik Hermans zich in de zomer van 1944 tot F. Bordewijk wendde, had hij nog geen letter gepubliceerd.Wel had hij enkele manuscripten ter beoo... »
 
 
 
 
 

Blokken
Blokken
Het fantasierijke werk van Ferdinand Bordewijk (1884-1965) behoort tot de grote Nederlandse klassiekers.In <i>Blokken</i> (1931), nu voor het eerst verbeeld ... »
 
 
 
 
 

Bij gaslicht
Bij gaslicht
'Bij gaslicht. Een tijd waarop de mens van nu gewoon is neer te zien, maar die zich naar ik zeker meen toch gerechtvaardigd heeft, terwijl de onze zich nog m... »
 
 
 
 
 

Huis te huur
Huis te huur
elf surrealistische verhalen »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
Jacob Willem Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles ... »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
luisterboek hoorspel voor de Tros bew. door Marc Lohman. Jacob Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als... »