Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Otjes kookboek Set
Otjes kookboek Set
In hotel De Koperwiek maken Otje en haar vader Tos de lekkerste gerechten. Op de menukaart staan brandnetelsoep huzarensalade een zalige zalmschotel kip met ... »
 
 
 
 
 

Jippus et Jannica
Jippus et Jannica
Annie M.G. Schmidts <i>Jip en Janneke</i> hoort tot de grote klassiekers van het Nederlandse kinderboek. Na het succes van <i>Jippus et Jannica</i> uit 2000 ... »
 
 
 
 
 

Minoes
Minoes
Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en ... »
 
 
 
 
 

Allemaal sprookjes
Allemaal sprookjes
Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weer... »
 
 
 
 
 

Dit is een stad met veel te weinig moorden
Dit is een stad met veel te weinig moorden
Kadoze, kaduize,
de koning gaat verhuizen.
Hij gaat om negen uur precies
met heel z'n gouden theeservies,
z'n vorken en z'n glazen
en al z'n duizend vazen
en... »
 
 
 
 
 

Het Beertje Pippeloentje
Het Beertje Pippeloentje
Het eerste versje over het beertje Pippeloentje (... heeft geen sok en heeft geen schoentje ...) werd in 1950 opgenomen in de bundel Het fluitketeltje. Sinds... »
 
 
 
 
 

Jip en Janneke
Jip en Janneke
Jip en Janneke maken elke verjaardag bijzonder. Ze versieren mama s stoel, plukken bloemen voor Jips opa en geven Siepie een speciaal poezencadeautje. Maar h... »