Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Casa Benali
Casa Benali
Het Marokkaanse huis-tuin-en-keukenkookboekSchrijf alleen over eten op een lege maag, adviseerde Ernest Hemingway. Maar ook een schrijver moet eten. En dat d... »
 
 
 
 
 

Oost = West
Oost = West
Het broeit in de Arabische wereld en dit heeft gevolgen voor hoe wij naar deze regio kijken. De verwevenheid tussen Oost en West houdt Abdelkader Benali al b... »
 
 
 
 
 

Ramen en deuren
Ramen en deuren
De melancholie van het afsluiten van de zomer in het dierbare huis in Marokko. Het huis zal waken over de herinneringen uit de kindertijd tijdens de afwezigh... »
 
 
 
 
 

Belofte aan de wereld
Belofte aan de wereld
Schrijven tussen twee culturen. Wat is dat? Heeft dat nut? Ooit zei een jonge Marokkaanse actrice tegen een jonge Nederlandse student op het hoogtepunt van e... »
 
 
 
 
 

Feldman en ik
Feldman en ik
Twee jaar na de berichten over de dood van Maxime Feldman ten gevolge van een tragisch ongeval ontvangt Andes Miskin, zijn vroegere boezemvriend, een brief v... »
 
 
 
 
 

Laat het morgen mooi weer zijn
Laat het morgen mooi weer zijn
A Is iemand beseft dat schepen achter je verbranden de gebeurtenissen uit het verleden niet ongedaan maakt, is het Malik Ben. Hij is een heelkundige, een aut... »
 
 
 
 
 

Marathonloper
Marathonloper
Wat gaat er door een hardloper heen? Wat houdt de lopende mens bezig? Deze vragen beantwoordt Benali in zijn boek. Hij dringt door tot in de kern van het har... »
 
 
 
 
 

Bad boy
Bad boy
<i>Bad Boy</i> is het verhaal van Amir Salim, een schuchtere jongeman uit een volkswijk die transformeert tot een van de meest gevreesde en geroemde kickboks... »
 
 
 
 
 

Mijn broer en ik
Mijn broer en ik
Het is de warmste dag van de zomervakantie. Amira vindt het een perfecte dag om naar het zwembad te gaan. Ze wil dat haar broer Adam eindelijk een keer meega... »