Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
Dit tweede deel van de cyclus De tandeloze tijd vertelt van Albert Egberts' Nijmeegse studiejaren, zijn moeizame strevingen om ontmaagd te worden en zijn wan... »
 
 
 
 
 

Gentse lente
Gentse lente
Dertig jaar geleden debuteerde A.F.Th. van der Heijden met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. In de drie decennia die sinds zijn debuut verstrek... »
 
 
 
 
 

De vondeling
De vondeling
 »
 
 
 
 
 

Kwaadschiks
Kwaadschiks
De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas' aanhoudende drank- en drugscon... »
 
 
 
 
 

De Movo Tapes
De Movo Tapes
Werkend aan de eerste twee delen van zijn cyclus 'Homo Duplex', Moeilijke voeten en Knooppunt Hellegat, merkte A.F.Th. van der Heijden dat er onder zijn hand... »
 
 
 
 
 

Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht
Vijfdelige verhalencyclus die het debuut vormt van Patrizio Canaponi, de aanvankelijke schrijversnaam van A.F.Th. van der Heijden. Een debuut waarmee hij onm... »
 
 
 
 
 

Weerborstels
Weerborstels
'Alleen al het korte hoofdstuk waarmee het verhaal het verhaal besluit verdient het wat mij betreft om binnen twee weken klassiek te zijn.' - Reinjan Mulder ... »
 
 
 
 
 

Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Op 19 juni 2008 is het vijf jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed: schilder, dichter, prozaschrijver, operaregisseur, gelegenheidszanger, levens- en ... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in <i>De gevarendriehoek</i> zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn ... »
 
 
 
 
 

Mim
Mim
In A.F.Th. van der Heijdens romancyclus Homo duplex steekt de verteller, om aan een dagvaarding van de rechtbank van Los Angeles te ontkomen, een tinnen dege... »