Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Knooppunt Hellegat
Knooppunt Hellegat
Knooppunt Hellegat »
 
 
 
 
 

Hier viel Van Gogh flauw
Hier viel Van Gogh flauw
De fascinatie van A.F.Th. van der Heijden voor Frankrijk begon via het werk en de biografie van een Nederlandse kunstenaar: Vincent van Gogh. Toen hij, met v... »
 
 
 
 
 

Drijfzand koloniseren
Drijfzand koloniseren
In het Rotterdamse supporterscafé Zora's place wordt verhit gediscussieerd. Over Rimmer, de aanvoerder van de Erdam-hooligans, die met een honkbalknuppel zi... »
 
 
 
 
 

Vijf jaar vermist
Vijf jaar vermist
De grote schrijver over vertel- technieken in roman en film In 2008... »
 
 
 
 
 

Kruis en kraai
Kruis en kraai
Tegen het einde van zijn leven was James Joyce depressief en aan de drank. Hij koesterde een eenvoudige novelle van Tolstoj, en vroeg zich vertwijfeld af of ... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in De gevarendriehoek zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn sterk b... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
'Een boek met de allure van het werk van Bellow, de levenslust van Nabokov en de doodsangst van Céline.' - Arie Storm in <i>Het Parool</i>


'Dit is de tove... »
 
 
 
 
 

Kwaadschiks
Kwaadschiks
De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas' aanhoudende drank- en drugscon... »
 
 
 
 
 

Mijlpalen en millimeterwerk
Mijlpalen en millimeterwerk
een biografie van een bibliografie »