Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Blogs by joukjevv van Velen

Millennium 4 Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz

Wat mij weer laat lezen mag wat mij betreft de ondertitel zijn. Na een lange periode van - laat ik het maar leesstroefheid noemen - stond ik voor de keuze: &oac »

Andere kijk op Kerst

Al geruime tijd ben ik weggehouden van pennen – loggen heet dat nu en ik was zelfs mijn inlogcode kwijt – erger nog zelfs van lezen! Even geen trek »

The Song Rising van Samantha Shannon

Voor de dromers onder ons deel III Met enige schaamte begin ik dit blog met mijn oprechte verbazing geen blog geschreven te hebben over Shannons tweede boek: »

Het Eiland van John Grisham

Soms mag je meelezen met een nieuw boek (gewoon lenen) en dat kon ik gelukkig de afgelopen week met het nieuwste boek van John Grisham Het Eiland, dat omschreve »

Al wat Schittert van Eleanor Catton

Achteraf snap ik niet hoe ik al lezende in twee historische romans tegelijk verzeild geraakt ben die zich ook nog eens in dezelfde tijd (midden 19e eeuw) afspel »

De Keerzijde van Michael Connelly

De Keerzijde is het nieuwste boek van Michael Connelly, een forse paperback met een heel sterk Harry Bosch verhaal. Het is zeker niet de zoveelste episode uit e »

The Wrong Side of Goodbye - het nieuwste boek van Michael Connelly

Als je heel verslaafd ben aan de boeken die Michael Connelly schrijft, kun je soms niet wachten tot de vertaling er is, laat staan de ruimte besparende pocketed »

De Klokkenluider van John Grisham

Ruim vijfentwintig jaar geleden werd ik fan van John Grisham. Het eerste boek dat ik van hem las was De jury uit 1988 geloof ik. Ik vond het één v »

Over Dylan, Nobel, Mulisch, Nick Drake, en de waarde van roem

Hebben literatuur en muziek iets met elkaar gemeen? Ik dacht, ik schrijf iets over literatuur en muziek, over hun unieke samensmeltingen, over symbiose, ver »

Een smartlap tussen Hex en A Walk to Remember

Zojuist Hex van Thomas Olde Heuvelt uit. Zo zit ik dan met die hoes van een oude LP op schoot van Pearls before swine: One nation underground (uit 1967 »