Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Coby
Een villanelle (dichtvorm) by Coby

Levensvillanelle Heer, U hebt het leven lief, het was de reden dat U schiep, U schreef ons in Uw Levensbrief. U nam voor ons het initiatief, ik dan »

Coby
Paasgedachte by Coby

Paasgedachte Met U  uit het donker van de doodsnacht  in eeuwig Licht gegaan,  onder de steen  vandaan.    »

Coby
Kracht by Coby

Kracht Elke keer sterkt het me meer, zelfs in de zwartste nacht.   Steeds vrijmoediger overwin ik mijn onmacht want ik geloof, »

Coby
Op het droge by Coby

Op het droge (haiku) Een kudde schapen  mekkert over landsbelang, door de wol geverfd.   Coby Poelman - Duisterwinkel »

joukjevv
De Klokkenluider van John Grisham by joukjevv

Ruim vijfentwintig jaar geleden werd ik fan van John Grisham. Het eerste boek dat ik van hem las was De jury uit 1988 geloof ik. Ik vond het één v »

Missy Nina
Max & Lily Genomineerd voor boekgoud! by Missy Nina

Max en Lily is een van de genomineerden voor boekgoud! Willen jullie mij helpen door te stemmen en dit bericht te delen zodat mijn kinderboek de titel van boekg »

Coby
Het kabinet van de familie Staal by Coby

  Verstrikt geraakt in ‘t vangnet van hun steken van averecht over het recht breit ze slechts aan een grijze vrede. Een naald vol roe »

joukjevv
Over Dylan, Nobel, Mulisch, Nick Drake, en de waarde van roem by joukjevv

Hebben literatuur en muziek iets met elkaar gemeen? Ik dacht, ik schrijf iets over literatuur en muziek, over hun unieke samensmeltingen, over symbiose, ver »

Coby
Hamsterborg in wintersfeer by Coby

Hamsterborg in wintersfeer   Achter berijpte bomen, hun stammen aardedonker, ademt de Borg de stilte van de winterdag, boezemt ont »

Coby
Gedicht over De blauwe draad van Anne Tyler by Coby

De kleur van familie   Elk leven kent een eigen nerf, soms kleurt die blauw, soms naturel. Levens lopen altijd anders, niets verloopt zo »